Ziemniak zapiekany z serem i boczkiem

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Skladniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 100 g boczku (plasterki)
  • 150 g tartej Mozzarelli Mlekpol
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach przez koło 15 minut w osolonej wodzie od momentu zagotowania się wody.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 190°C. Ziemniaki przecinamy wzdłuż. Środek wydrążamy łyżeczką. Boczek kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni.



Krok 3

Ziemniaki faszerujemy startą mozzarellą i skrapiamy oliwą. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Po upieczeniu układamy podsmażony boczek. Doprawiamy pieprzem do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.