Zupa czosnkowo-ziemniaczana jest daniem rozgrzewającym. Wyraźnie wyczuć w niej można czosnek oraz przyprawy. Zupa wręcz idealna na zimowe dni. I do tego niezwykle zdrowa!!
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Cebulę obierz i pokrój na plastry. Obierz i pokrój również ząbki czosnku. Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i lekko ją zeszklij.
Dodaj czosnek i smaż przez chwilę.
Cebulę z czosnkiem z patelni wrzuć do garnka i zalej bulionem warzywnym. Zupę dopraw solą, pieprzem i kuminem. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Zupę zmiksuj na gładki krem. Dodaj śmietankę i wymieszaj. Gotuj jeszcze chwilę i gotowe. Smacznego!
Dodaj komentarz