Składniki:

  • - 1 kg pietruszki
  • - 3 gruszki
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka tymianku
  • - 2 łyżki prażonych pestek dyni
  • - cynamon do dekoracji (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę.



Krok 2

Następnie zalewamy wszystko bulionem i gotujemy ok. 20 minut. Blendujemy i mieszamy ze śmietanką Łaciatą. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.



Krok 3

Podajemy, przyozdabiając pestkami dyni. Możemy posypać także cynamonem.



Wskazówki

Pestki dyni prażymy przez kilka minut na suchej patelni, cały czas mieszając, żeby się nie przypaliły.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.