Zupa jajeczna

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 duże jajka
  • 1 białko jajka
  • 1/4 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • cebula dymka

Przygotowanie

Krok 1

Doprowadź bulion do wrzenia.



Krok 2

Wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą i dodaj do bulionu, gotuj, aż zgęstnieje.



Krok 3

Wlej roztrzepane jajka cienkim strumieniem. CIągle mieszaj.



Krok 4

Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, sól i pieprz według smaku. Podawaj z posiekaną dymką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.