Zupa kalafiorowa z curry

Zupa kalafiorowa z curry to pyszne danie obiadowe. Charakterystyczny smak nadaje jej przyprawa curry. Polecana na każdą okazję i na każdą porę roku.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 l naturalnego bulionu drobiowego
  • - 5 ziemniaków
  • - 1 marchewka
  • - 1 łyżka curry
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka majeranku
  • - 2 łyżki oleju
  • - 1 kalafior
  • - 4 łyżki przecieru pomidorowego

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Bulion gotujemy w garnku, po czym dodajemy do niego ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Gotujemy ok. 15 minut.



Krok 2

Marchewkę obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju przez 5 minut, a następnie dodajemy ją razem z przecierem pomidorowym do zupy.



Krok 3

Do zupy dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy przez chwilkę.



Krok 4

Podajemy np. ze świeżym pieczywem i posypaną ziołami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.