Zupa koperkowa z łososiem to smaczne, delikatne i niezwykle zdrowe danie. Polecane jest na obiad, przyjęcia, imprezy. Szybko się przygotowuje, nie potrzeba do niego dużo składników, a wychodzi świetnie.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
Przygotowujemy wywar: w garnku z 2 l wody gotujemy obrane i pokrojone na mniejsze fragmenty warzywa: seler, pietruszkę. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy przez ok. 1,5 godziny.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w przygotowanym wywarze do momentu, aż będą miękkie.
Do wywary dodajemy drobno posiekany koper, następnie z garnka odbieramy 1 szklankę wywaru, którą łączymy ze śmietanką Łaciatą i całość wlewamy do garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Zupę podajemy z pokrojonym w kawałki wędzonym łososiem
Dodaj komentarz