Zupa krem brukselkowa

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · brukselka 60 dag ,
  • · bulion warzywny 3/4 L ,
  • · masło 2 dag ,
  • · śmietana łaciata kremówka 10 dag,
  • sól,
  • papryka słodka

Przygotowanie

Krok 1

Brukselkę umyć i oczyścić z uszkodzonych liści. Ugotować je ok 15 min bulionie wyjąć..Kilka brukselek odłożyć do dekoracji. pozostałą brukselkę w bulionie przyprawić solą, papryką, dodać masło i zmiksować. Dodać śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku. Rozlać do talerzy. dodać odłożoną brukselkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.