Krem z buraków z serem feta

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60 dag buraków czerwonych
  • 1 ziemniak
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 l rosołu
  • 1 opak. sera fety
  • 2 liście laurowe
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny

Przygotowanie

Krok 1

Buraki i ziemniaka obrać oraz pokroić w kostkę.



Krok 2

Marchewki i pietruszkę pokroić w plasterki.



Krok 3

Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić.



Krok 4

Następnie dodać pokrojone warzywa. Zalać wszystko rosołem, dodać liście laurowe. Gotować około 30-35 minut. Przyprawić pieprzem i solą.



Krok 5

Zmiksować zupę na gładki krem.



Wskazówki

Podawać z pokrojonym w kostkę serem feta.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.