Zupa krem z jarmużu

Zupa krem z jarmużu i groszku to idealna propozycja na smaczny, zdrowy posiłek w gronie rodzinnym. Możemy ją również z powodzeniem podać podczas ważnej uroczystości.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g jarmużu
  • - 1 opakowanie groszku mrożonego
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki masła
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 2 łyżki ziół prowansalskich
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie razem z jarmużem lekko obsmażamy na maśle.



Krok 2 

W garnku podgrzewamy bulion. Kiedy zacznie się gotować, dodajemy groszek, jarmuż, natkę pietruszki i przyprawy. Dusimy ok. 5-10 minut.



Krok 3

Dodajemy śmietankę Łaciatą i blendujemy



Krok 4 

Podajemy np. z pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.