Zupa rybna słodko-kwaśna to idealny sposób na smaczny obiad. Ta potrawa łączy ze sobą delikatność mięsa rybnego z kombinacją słodkiego i kwaśnego smaku. Zupa godna polecenia.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Soja
Sprawiamy karpia i kroimy w cienkie paski.
½ mąki ziemniaczanej mieszamy z winem, a następnie z pokrojoną rybą. Pozostałą część mąki mieszamy z octem i sosem sojowym.
Cebulę bardzo drobno siekamy, umieszczamy w garnku z rosołem i gotujemy. Dodajemy mieszankę ryby i mąki oraz mąki, octu i sosu sojowego razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Na koniec do zupy dodajemy cukier.
Dodaj komentarz