Zupa rybna słodko-kwaśna

Zupa rybna słodko-kwaśna to idealny sposób na smaczny obiad. Ta potrawa łączy ze sobą delikatność mięsa rybnego z kombinacją słodkiego i kwaśnego smaku. Zupa godna polecenia.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1,5 l rosołu
  • 1 kg filetów z karpia
  • 3 łyżki wina białego
  • 3 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1

Sprawiamy karpia i kroimy w cienkie paski.



Krok 2

½ mąki ziemniaczanej mieszamy z winem, a następnie z pokrojoną rybą. Pozostałą część mąki mieszamy z octem i sosem sojowym.



Krok 3

Cebulę bardzo drobno siekamy, umieszczamy w garnku z rosołem i gotujemy. Dodajemy mieszankę ryby i mąki oraz mąki, octu i sosu sojowego razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.



Krok 4 

Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Na koniec do zupy dodajemy cukier.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.