Tradycyjna, znana każdemu, smaczna zupa szczawiowa z jajkiem. Nie ma sobie równych. Polecana na pyszny posiłek dla całej rodziny - z pewnością domownicy będą zachwyceni. Idealnie smakuje z grzankami.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Jajko kurze
Skrzydełka myjemy, przekładamy do garnka. Mięso zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut. Jajka gotujemy.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Liście szczawiu kroimy na mniejsze części.
Warzywa dodajemy do garnka razem z czosnkiem i przyprawami.
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy pokrojone liście szczawiu i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z ugotowanymi jajkami.
Dodaj komentarz