Kolorowa kompozycja świeżych warzyw to świetny sposób na pożywne śniadanie albo kolację. Polecamy, gdy masz mało czasu, a chcesz zjeść smacznie i zdrowo.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Fit
Na początek przygotuj miskę, w której połączysz wszystkie składniki sałatki oraz garnek, do gotowania jajek. Jajka ugotuj na twardo, czyli około 11-13 minut.
Ogórka i pomidory opłucz pod wodą. Ogórka nie obieraj ze skórki, pokrój go na cienkie plasterki, a pomidory na małe kawałki. Wszystko wrzuć do wcześniej przygotowanej miski.
Paprykę umyj, przekrój na połowę i usuń gniazdo nasienne. Całą pokrój na cienkie paski, natkę pietruszki drobno posiekaj i dorzuć do miski. Wszystko dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.
Na koniec ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój na ćwiartki i połóż na wierzch sałatki. Sałatkę możesz udekorować listkami pietruszki.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-17 16:21:00
Bardzo dobra
Odpowiedz