Zupa z czerwonych owoców

Pięknie prezentująca się na talerzu, pyszna zupa z czerwonych owoców. Idealna na gorące, letnie dni. Smakuje zwłaszcza dzieciom, ale również dorośli będą nią zachwyceni.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g wiśni
  • 300 g malin
  • 300 g truskawek
  • 200 g rabarbaru
  • garść listków mięty
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki, rabarbar i maliny myjemy, z truskawek usuwamy szypułki, a następnie wszystkie owoce kroimy na mniejsze części. Wiśnie myjemy i drylujemy.



Krok 2

Owoce przekładamy do garnka. Dodajemy połowę listków mięty i cukier. Całość zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Blendujemy, a następnie zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Po zagęszczeniu mąką i dokładnym wymieszaniu warto zupę zagotować, aby nie powstały grudki.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-20 14:47:00

Znakomita, uwielbiam ją.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.