Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i dynię. Przełożyć do garnka z gorącym rosołem, dodać mielony kminek i imbir, gotować do miękkości. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać. Przelać na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, ozdobić kleksami ze śmietany, posypać grzankami, podawać.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i dynię.
Przełożyć do garnka z gorącym rosołem, dodać mielony kminek i imbir, gotować do miękkości.
Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać.
Przelać na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, ozdobić kleksami ze śmietany, posypać grzankami, podawać.
Dodaj komentarz