Zupa z krewetkami

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 ml bulionu drobiowego
  • 100 g surowych krewetek
  • 50 g makaronu ryżowego
  • 1 łyżka pasty laksa
  • 100 ml napoju kokosowego
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • świeża kolendra
  • sok z limonki

Przygotowanie

Krok 1

Umieść bulion, pastę laksa, napój kokosowy i sos rybny w misce. Podgrzej w mikrofalówce przez 3 minuty.



Krok 2

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Krewetki umyj, oczyść i osusz.



Krok 3

Dodaj makaron i krewetki, podgrzewaj przez kolejne 3 minuty.



Krok 4

Posyp świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki przed podaniem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.