Zupa z tuńczykiem

Zupa z tuńczykiem to rewelacyjne danie na niecodzienny obiad. Przepis na zupę z tuńczykiem nie jest skomplikowany. Charakteru nadaje zupie chrupiący seler naciowy.

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1½ l naturalnego bulionu wołowego
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 3 ziemniaki
  • 1 seler naciowy
  • 2 marchewki
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Gotujemy.



Krok 2

Seler naciowy kroimy na mniejsze fragmenty. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek kroimy na mniejsze części. Marchewkę kroimy w kostkę o średniej wielkości. Tuńczyka z puszki odsączamy z oleju. Papryki myjemy i kroimy w kostkę.



Krok 3

Gotujemy bulion wołowy, następnie dodajemy cebulę, czosnek, papryki i seler naciowy. Mieszamy. Następnie dodajemy tuńczyka i doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy przez 15 minut.



Krok 4 

Na koniec dodajemy ziemniaki, marchew i mieszamy. Gotujemy, aż warzywa zmiękną.



Krok 5

Dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.