Zupa z tuńczykiem to rewelacyjne danie na niecodzienny obiad. Przepis na zupę z tuńczykiem nie jest skomplikowany. Charakteru nadaje zupie chrupiący seler naciowy.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Seler
Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Gotujemy.
Seler naciowy kroimy na mniejsze fragmenty. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek kroimy na mniejsze części. Marchewkę kroimy w kostkę o średniej wielkości. Tuńczyka z puszki odsączamy z oleju. Papryki myjemy i kroimy w kostkę.
Gotujemy bulion wołowy, następnie dodajemy cebulę, czosnek, papryki i seler naciowy. Mieszamy. Następnie dodajemy tuńczyka i doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy przez 15 minut.
Na koniec dodajemy ziemniaki, marchew i mieszamy. Gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz