Zupa ziemniaczana

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L ,
  • · ziemniaki 4-5 szt ,
  • · cebula 1 szt ,
  • · papryka czerwona 1-2 szt ,
  • · ogórki konserwowe 2 szt ,
  • · tłuszcz ,
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki ,
  • · musztarda 1 łyżka ,
  • · keczup 3 łyżki ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · czarny pieprz mielony ,
  • · papryka mielona ,
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. Cebule i paprykę oczyścić i opłukać, pokrajać w kostkę razem z ogórkiem, podsmażyć, dodać mąkę, chwilę poddusić, połączyć z ziemniakami, chwilę pogotować, wymieszać z musztardą, keczupem i posiekaną natką, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.