Chleb bananowy

Autor:

Aneta Gwiner

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 banany
  • 4 pokruszone pierniki
  • 75 g roztopionego masła Łaciate
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej

Dekoracja

  • Banany do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy to roztopionego masła. Mieszamy i dodajemy rozbełtane jajko, cukier z cukrem waniliowym. Mieszamy. Dodajemy mąkę z sodą oraz sól. Mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy pierniki i mieszamy.





Krok 2

Ciasto przelewamy do keksówki a na sam wierzch dodajemy obranego banana. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez ok 50 minut. Studzimy.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.