Bruschetta z twarożkiem, suszoną żurawiną i boczkiem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g twarogu Mazurski Smak półtłusty bez laktozy
  • 150 g jogurtu naturalnego Augustowskiego
  • garść suszonej żurawiny
  • plastry boczku - ilość według uznania
  • bagietka żytnia lub pszenna
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • rukola

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę pokrój na małe kanapeczki. Włóż ją do rozgrzanego piekarnika (180°C) na 5 minut, aby były chrupiące.



Krok 2

W miseczce rozgnieć twaróg, dodaj jogurt naturalny, chili, pieprz, sól. Wymieszaj do połączenia składników. Możesz do twarogu dodać suszoną żurawinę i wymieszać lub położyć ją bezpośrednio na kanapkach. Zawiń w rulonik plastry boczku i połóż na kanapkę. Wedle uznania możesz również podsmażyć boczek na patelni i taki dodać na kanapkę. Na koniec dodaj kilka listków rukoli. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.