Bruschetta z twarożkiem, suszoną żurawiną i boczkiem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g twarogu Mazurski Smak półtłusty bez laktozy
  • 100 ml mleka UHT Łaciate 3,2% bez laktozy
  • 1 garść suszonej żurawiny
  • plastry boczku
  • bagietka żytnia lub pszenna
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • rukola

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę pokrój na małe kanapeczki. Włóż ją do rozgrzanego piekarnika (180°C) na 5 minut, aby były chrupiące.



Krok 2

W miseczce rozgnieć twaróg, dodaj mleko, chili, pieprz i sól. Wymieszaj do połączenia składników. Możesz do twarogu dodać suszoną żurawinę i wymieszać lub położyć ją bezpośrednio na kanapkach.



Krok 3

Na kanapkę wyłóż porcję twarogu. Zawiń w rulonik plastry boczku i także połóż na kanapce. Wierzch ozdób kilkoma listkami rukoli. Smacznego!



Wskazówki

Wedle uznania możesz również podsmażyć boczek na patelni i taki dodać na kanapkę.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.