Carpaccio

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 240 g szynki długodojrzewającej
  • 70 g rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 40 g sera mozzarella Mlekpol
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Pieprz czarny do smaku
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Plastry szynki ułóż na talerzu w taki sposób by zajęły całą powierzchnię.



Krok 2

Do miski wsyp rukolę. Skrop ją oliwą oraz cytryną i wymieszaj.



Krok 3

Przełóż rukolę na talerz z szynką. Dopraw do smaku, a następnie pokrusz startym serem. Dodaj kapary. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.