Tak podane i przygotowane danie może posłużyć nam zarówno na obiad, jak i na kolację. Można je jeść samodzielnie. Można podać z ryżem lub ziemniakami. W każdej postaci sprawdzi się idealnie.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowanie sosu: morele kroimy na mniejsze kawałki. Do rondla wkładamy wszystkie składniki sosu i dusimy 15 minut.
Umyte i osuszone filety kroimy na małe kawałki, a następnie oprószamy solą i pieprzem. Olej rozgrzewamy na patelni i dodajemy do niego masło. Smażymy mięso do czasu, aż się przyrumieni.
Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Dodaj komentarz