Ciasteczka owsiane z mascarpone i truskawkami

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone Mlekpol
  • 1 duże jajko
  • 2 bardzo dojrzałe miękkie banany
  • 1 szklanka truskawek
  • 3 szklanki płatków owsianych górskich
  • olej

Przygotowanie

Przygotowanie:

Mascarpone zmiksować z jajkiem i obranymi bananami na jednolitą masę. Całą zagęścić płatkami owsianymi i wyrobić masę. Na koniec dodać truskawki. Rękoma uformować niewielkie ciasteczka i lekko spłaszczyć. Ciasteczka należy ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piec przez około 35 minut w 180 stopniach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.