Ciasto

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Spód:

  • wiórki kokosowe 100 g, ,
  • masło 50 g, ,
  • cukier 2 łyżeczki,

Masa mleczna:

  • serek śmietankowy typu Philadelphia 500 g, ,
  • śmietanka łaciata 36 % 200 g, ,
  • cukier puder 3 łyżki,,
  • galaretka cytrynowa 2 szt,

Wierzch:

  • czekolada biała 70 g,

Przygotowanie

Spód:

Formę do pieczenia o średnicy 26 cm (może być mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia. Masło roztopić, dodać cukier i wiórki, wymieszać . Masą wiórkową wyłożyć dno tortownicy.



Masa mleczna:

Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i ostudzić. Śmietanę ubić na pianę. Serek przełożyć do miski, dodać cukier puder i stopniowo wlewać galaretkę cały czas miksując. Na koniec dodać ubitą śmietanę i ponownie zmiksować. Masę wyłożyć na wiórki. Całość posypać startą na tarce o małych oczkach białą czekoladą. Ciasto schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.