Ciasto Kinder Country

Autor:

Nina Kozak

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 350 ml śmietanki Łaciata 30%,
  • 250 g serka mascarpone Mlekpol,
  • 250 g herbatników (w tortownicy o śr 21 cm wyszło 100g herbatników),
  • 2 białe czekolady,
  • 2 mleczne czekolady,
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch

Ciasto masa

Przygotowanie

Krok 1

Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.

W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać ,aż składniki się połączą.
,
Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać, ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garść



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.