Ciasto kisielowiec

Danie: Deser

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 3 opakowania kiśli wiśniowych
  • 1 kostka margaryny
  • 1 kostka masła Łaciatego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki cukru białego
  • 2 duże paczki biszkoptów, najlepiej okrągłych
  • 3 opakowania wiśniowych galaretek
  • 2 paczki delicji wiśniowych

Przygotowanie

Przygotowanie:

Kiśle rozrobić w 3/4 wody podanej na opakowaniu i wystudzić. Masło, margarynę razem ucieraj z cukrem pudrem, do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dodawaj wystudzony kisiel i zmiksuj na bardzo jednolitą masę. Wiśniowe galaretki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudź. Blachę prostokątną wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie blachy wyłóż warstwę biszkoptów, a następnie przełóż część masy kiślowej. Na masę z kiślu wyłóż kolejną warstwę biszkoptów. Na wierzchu zostaw masę kiślową i na niej ułóż delicje wiśniowe. Całość zalej galaretką i wstaw do lodówki na kilka godzin, aż ciasto i galaretka bardzo dobrze stężeje.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.