Czekoladowa jaglanka w słoiczku

Pyszne śniadanie, albo deser dla Twoich gości!

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki kakao 100%
  • 1 szklanka mleka UHT Łaciate 3,8%
  • 1 pomarańcza
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • opcjonalnie posypka czekoladowa

Przygotowanie

Krok 1

Wsyp kaszę jaglaną do garnka z mlekiem i ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.



Krok 2

Podziel porcję kaszy z garnka na pół. Część kaszy przełóż do słoiczka, dodaj do niej kakao i wymieszaj. Do pozostałej części dodaj syrop klonowy. Obierz pomarańczę, a następnie pokrój ją w plastry.



Krok 3

Na pierwszą warstwę kaszy w słoiczku ułóż plaster pomarańczy, a następnie dodaj kolejną warstwę kaszy bez kakao. Na wierzch dodaj czekoladę oraz pozostałą część owocu. Możesz udekorować posypką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.