Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Przepis konkursowy - Powrót do szkoły
Przygotuj budyń, zmniejszając podaną w przepisie ilość mleka o połowę. Masę połącz dodatkowo w garnku z rozpuszczonym masłem. Ostudź.
W słoiczku ułóż warstwę owoców, potem sporą łyżkę masy budyniowej. Dodaj naturalne płatki crunchy, a następnie dołóż resztę owoców i znów posyp płatkami. Zakręć słoiczek i gotowe. Smacznego! :)
- Owocami, które możesz wykorzystać do przepisu są: winogrona, borówki, truskawki, maliny, mandarynki, brzoskwinie lub banany.
- Płatki crunchy możesz kupić lub wykonać je samemu np. z zapieczonego na sucho miksu płatków, orzechów i miodu.
- Danie możesz wykonać także w szczelnie zamykanych, plastikowych pojemnikach.
Dodaj komentarz