Deserowe słoiczki, czyli pełna witamin II śniadanie dla ucznia

Autor:

agf

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 garście sezonowych owoców
  • płatki naturalne crunchy
  • mleko Mazurski Smak 2%
  • masło Mazurski Smak
  • budyń

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj budyń, zmniejszając podaną w przepisie ilość mleka o połowę. Masę połącz dodatkowo w garnku z rozpuszczonym masłem. Ostudź.



Krok 2

W słoiczku ułóż warstwę owoców, potem sporą łyżkę masy budyniowej. Dodaj naturalne płatki crunchy, a  następnie dołóż resztę owoców i  znów posyp płatkami. Zakręć słoiczek i gotowe. Smacznego! :)



Wskazówki

- Owocami, które możesz wykorzystać do przepisu są: winogrona, borówki, truskawki, maliny, mandarynki, brzoskwinie lub banany.

- Płatki crunchy możesz kupić lub wykonać je samemu np. z zapieczonego na sucho miksu płatków, orzechów i miodu.

- Danie możesz wykonać także w szczelnie zamykanych, plastikowych pojemnikach.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.