Filet z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • Papryka mielona ostra
  • Sól morska
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wlać oliwę, syrop klonowy i sos sojowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę ostrej papryki, morskiej soli i pieprzu, wymieszać.



Krok 2

Mięso umyć, osuszyć i zanurzyć w marynacie. Przykryć i pozostawić na kilka godzin.



Krok 3

Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać odrobinę wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190°C piekarnika. Piec około 35-40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.