Inny, ciekawy sposób na podanie tradycyjnych flaczków – tym razem z przecierem pomidorowym. Polecane na rodzinny posiłek w gronie najbliższych. Nie są trudne do przygotowania, a smakują wybornie.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler
Warzywa obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do gotującego się bulionu mięsnego dodaj warzywa, drobno pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj 15 minut, aż do miękkości warzyw.
Przygotuj zasmażkę. Na patelni roztop masło. Dodaj mąkę, sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę. Smaż, aż do złotego koloru mąki, ciągle mieszając. Do garnka dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw go majerankiem. Dodaj zasmażkę i wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie zblenduj.
Do garnka dodaj flaki i całość gotuj jeszcze 30 minut. Podawaj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz