Brownie to ciasto prosto z Ameryki. W środku powinno być wilgotne i miękkie. Bardzo łatwe do przygotowania, a zapach czekolady w domu na pewno spodoba się Twoim bliskim.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Do garnka z gotującą się wodą wstawiamy żaroodporne naczynie. Roztapiamy w nim czekoladę.
Dodajemy proszek do pieczenia i czekamy, aż się rozpuści.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Wyciągamy miskę z roztopioną czekoladą z garnka. Dodajemy jajka, cukier i sól. Mieszamy. Kiedy składniki się połączą, wsypujemy przesianą przez sito mąkę.
Tak przygotowaną masę przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. Jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy upieczone ciasto roztopioną czekoladą.
Dodaj komentarz