Frytki z awokado z boczkiem

Awokado zapiekane z boczkiem to oryginalny pomysł na każdą imprezę. Jest nie tylko zdrowe, ale także wygląda bardzo zachęcająco.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 duże dosyć twarde awokado
  • - 12 plastrów wędzonego boczku

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C z włączonym termoobiegiem.



Krok 2

Awokado myjemy, obieramy i wyjmujemy pestkę. Kroimy wzdłuż na kawałki (ok 4-5 sztuk z jednego awokado).



Krok 3

Każdy kawałek awokado owijamy plastrem boczku. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kawałki awokado w boczku i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez około 15 minut. Wyjmujemy i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.