Grillowana kanapka caprese z pesto

Śniadanie we włoskim stylu, idealne na jesienny poranek. Pesto bazyliowe w połączeniu z serem i chrupiącym pieczywem to przepis na idealny początek dnia. Przenieś się do słonecznej Italii.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 duże kromki chleba
  • 1 pomidor
  • 1 kulka mozzarelli
  • 4 łyżeczki pesto bazyliowego
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 6 listków rukoli (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Kromki chleba smarujemy pesto. Pomidora kroimy w plasterki.



Krok 2

Mozzarelle kroimy w plastry. Na dwie kromki układamy plasterki mozzarelli oraz pomidora. Skrapiamy je oliwą z oliwek. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy listki rukoli.



Krok 3

Kanapki składamy, układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 3 minuty, aż ser się roztopi, a pieczywo się przyrumieni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.