Jeśli tradycyjne potrawy z grilla już Ci się znudziły - pora na ciekawą, nieszablonową, oryginalną potrawę, która zaskoczy gości - cynaderki wieprzowe z grilla spełnią się w tej roli idealnie!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Cynaderki moczymy 3x 30 minut w zimnej wodzie. Oczyszczamy je następnie z błonek i żyłek, ponownie moczymy przez 2 godziny, a potem kroimy na mniejsze kawałki (nie za małe - aby mogły utrzymać się na ruszcie grilla).
Cynaderki gotujemy 15 minut w wodzie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i szczyptą soli, następnie wymieniamy wodę na świeżą, solimy i gotujemy kolejne 15 minut. Łączymy składniki marynaty.
Wystudzone cynaderki nacieramy marynatą i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie grillujemy je z każdej strony po 3-5 minut.
Można ozdobić ziołami i rzodkiewkami
Dodaj komentarz