Pełnowartościowe śniadanie dla miłośników awokado. Jajka faszerowane przygotujesz w kilka minut. Są efektowne, więc możesz je podać także na przyjęciu, niekoniecznie w porze śniadaniowej.
Danie: Śniadanie
Osób: 2-3
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Jajka gotujemy na twardo, czyli ok 10-13 minut w zależności od wielkości. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na pół. Z jajek wyciągamy żółtko oraz poszerzamy wgłębienie w białku (robimy taką rynnę). Część, która została wyjęta kroimy w kostkę.
Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i wyjmujemy miąższ. Kroimy miąższ w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy sok z cytryny. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do awokado.
Do pokrojonych białek dodajemy szczypiorek, majonez i awokado. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Farsz nakładamy do rynienek w jajkach. Jajka układamy na sałacie.
Dodaj komentarz