Pyszne rozgrzewające kakao z dodatkiem ubitej śmietanki. Idealne dla dzieci albo wtedy, kiedy za oknem powoli zbliża się zima. Jest słodkie i rozgrzewające.
Danie: Napoje
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Do garnuszka wlewamy wodę. Dodajemy kakao oraz cukier. Podgrzewamy i zagotowujemy. Dolewamy mleko i znów doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy na bok.
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Kakao przelewamy do kubka. Ubitą Śmietankę Łaciatą przekładamy do rękawa cukierniczego. Dekorujemy kakao. Posypujemy wierzch kakao.
Jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, nakładamy śmietankę Łaciatą łyżeczką.
Dodaj komentarz