Kakao z bitą śmietanką

Pyszne rozgrzewające kakao z dodatkiem ubitej śmietanki. Idealne dla dzieci albo wtedy, kiedy za oknem powoli zbliża się zima. Jest słodkie i rozgrzewające.

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 50 ml wody
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2,5-3 łyżeczek kakao + kakao do posypania
  • 30 ml Śmietanki Łaciatej 36% (schłodzonej)

Przygotowanie

Krok 1

Do garnuszka wlewamy wodę. Dodajemy kakao oraz cukier. Podgrzewamy i zagotowujemy. Dolewamy mleko i znów doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy na bok.



Krok 2

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Kakao przelewamy do kubka. Ubitą Śmietankę Łaciatą przekładamy do rękawa cukierniczego. Dekorujemy kakao. Posypujemy wierzch kakao.



Wskazówki

Jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, nakładamy śmietankę Łaciatą łyżeczką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.