Grillowane tofu z przyprawami jest wyraziste w smaku. To pomysł na śniadanie dla fanów tofu, ale także dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Czosnek drobno siekamy. Do miski wrzucamy czosnek i sok z limonki. Dodajemy ocet, musztardę, pierz i wszystko mieszamy. Do marynaty wkładamy tofu. Odstawiamy całość do lodówki na około 5 godzin lub na noc.
Po upływie tego czasu, rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy plastry tofu w oleju. Grillujemy z obu stron przez parę minut, aby się lekko przyrumieniło.
Kromki chleba możemy podgrzać w tosterze. Kładziemy na kromkę po 2 plastry tofu i przykrywamy drugą kromką.
Dodaj komentarz