Kanapka z grillowanym tofu

Grillowane tofu z przyprawami jest wyraziste w smaku. To pomysł na śniadanie dla fanów tofu, ale także dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 łyżki octu jabłkowego
  • - 8 plastrów tofu
  • - 1 limonka
  • - 1 łyżka musztardy
  • - 3 łyżki oleju
  • - 2 ząbki czosnku
  • - ½ łyżki pieprzu lub do smaku
  • - ulubiony chleb

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek drobno siekamy. Do miski wrzucamy czosnek i sok z limonki. Dodajemy ocet, musztardę, pierz i wszystko mieszamy. Do marynaty wkładamy tofu. Odstawiamy całość do lodówki na około 5 godzin lub na noc.



Krok 2

Po upływie tego czasu, rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy plastry tofu w oleju. Grillujemy z obu stron przez parę minut, aby się lekko przyrumieniło.



Krok 3

Kromki chleba możemy podgrzać w tosterze. Kładziemy na kromkę po 2 plastry tofu i przykrywamy drugą kromką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.