Karmelowe espresso

Autor:

JowitaP

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Kawa

  • 1 łyżeczka kawy mielonej,
  • 100 ml wody

Karmel

  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka masła,
  • odrobina mleka Łaciate
  • opcjonalnie: śmietanka Łaciata

Przygotowanie

Zaparzenie kawy

Kawę zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy do przestygnięcia.



Przygotowanie kamelu

Cukier roztapiamy w małym garnuszku. Dodajemy masło i mleko, może to być równie dobrze śmietanka.



Karmelowe espresso

Do kawy delikatnie wlewamy karmel. Czekamy 10 minut.



Wskazówki

Kawy nie mieszamy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.