Kokosowa kasza manna

Szybkie, sycące śniadanie, które sprawdzi się zarówno na ciepło jak i na zimno. Z owocami smakuje doskonale, ale można dodać także inne dodatki jak np. orzechy.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 ½ łyżki kaszy manny
  • - 360 ml mleka
  • - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • - 2 łyżki cukru
  • - 1 łyżka cukru waniliowego
  • - 150 ml zimnej wody
  • - garść borówek – ilość zależy od upodobań

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.



Krok 2

Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać. Chwilę gotujemy razem.



Krok 3

Przelewamy do miseczek i dekorujemy borówkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.