Halloweenowa noc jest tylko raz w roku. Warto zatem zaskoczyć swoich gości niecodziennymi smakołykami.
Danie: Deser
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Orzechy
Wszystkie składniki posiekaj lub wyrób w malakserze. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Nastaw piekarnik na 200°C. Ciasto wyjmij, przełóż na blat i uformuj z niego palce. Powinny być cienkie, bo urosną w piekarniku. Każdy z palców natnij w miejscach zgięć tak, by przypominały ludzkie palce. W miejsce paznokcia wciśnij migdał. Ponownie wstaw je do lodówki. Dzięki temu, nie stracą swojego kształtu podczas pieczenia.
Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 10 min. Ostudź na kratce piekarnika. Smacznego!
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Bożena Kujawska
Opublikowany: 2019-01-03 16:29:00
Rewelacja, wyglądają bardzo grożnie ! :)
Odpowiedz