Krem kawowy

Autor:

Aneta P

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • kawa rozpuszczalna 3 łyżki
  • cukier puder 3 łyżki
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • likier baileys irish crem 2 łyżki
  • śmietanka 30 % Łaciata 300 ml

Przygotowanie

Krok 1

Kawę wymieszać z jedną łyżką ciepłej wody, dodać 100 ml śmietanki.



Krok 2

Następnie dodać cukier, cukier waniliowy oraz likier. Całość wymieszać.



Krok 3

Resztę śmietanki ubić i dodać do kremu, zostawiając odrobinę do dekoracji.



Krok 4

Krem delikatnie wymieszać łyżką i przelać do kieliszków.



Krok 5

Udekorować bitą śmietaną i schłodzić w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.