Dobrze przygotowane owoce morza są przepyszne. Warto umieścić je w jadłospisie. Są bogatym źródłem białka oraz aromatu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Skorupiaki
Czosnek pokrój w plastry. Paprykę drobno pokrój i usuń nasionka. Bazylię oraz połowę natki pietruszki posiekaj drobno.
Zioła wymieszaj z czosnkiem i połową soku z cytryny. Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie dodaj do niej czosnek i paprykę. Smaż przez kilka minut. Dodaj krewetki i dalej smaż.
Dodaj resztę soku z cytryny, sól i pieprz. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją i odcedź.
Następnie wrzuć makaron na patelnię z krewetkami. Całość mieszaj i zalej sosem z ziół. Zdejmij z ognia i przełóż na talerz. Przed podaniem ozdób listkami natki pietruszki. Smacznego!
Jeśli lubisz bardzo ostre dania możesz dodać nasionka z chili.
Dodaj komentarz