Lemoniada arbuzowa z limonką

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duży arbuz
  • 2 limonki
  • ¼ szklanki wody
  • ¼ szklanki cukru
  • ½ łyżeczki startego imbiru

Przygotowanie

Krok 1

W małym garnku doprowadzić wodę do wrzenia, dodać cukier, gotować mieszając przez 4 minuty, aż składniki połączą się w gęsty syrop. Przestudzić.



Krok 2

Wydrążyć miąższ z arbuza, pozbyć się pestek, przełożyć do blendera i zmiksować.



Krok 3

Imbir zetrzeć na drobnej tarce i dodać sok z imbiru do arbuza.



Krok 4

Natępnie dodać sok z limonki.



Krok 5

Wymieszać, przelać przez sitko do dzbanka i schłodzić.



Wskazówki

Przechowywać w lodówce.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.