Lody jagodowe

Lody jagodowe to idealny deser dla fanów owoców leśnych. Są proste i smaczne.

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 80 g cukru
  • 100 ml wody
  • 300 g jagód
  • 300 ml Śmietanki Łaciatej 36%
  • świeże owoce do dekoracji – np. borówki

Przygotowanie

Krok 1

W garnku mieszamy wodę z cukrem i zagotowujemy. Gotujemy przez około 2 minuty. Dodajemy jagody i dalej gotujemy przez 2 minuty. Całość blendujemy.



Krok 2

Masę jagodową przecieramy przez sito i studzimy. Następnie dodajemy śmietankę Łaciatą i całość mieszamy.



Krok 3

Przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na około 6 godzin. Przez pierwsze trzy godziny, co 30 minut miksujemy zawartość pojemnika. Lody podajemy ze świeżymi owocami np. borówkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.