Lody kokosowe z kiwi

Letnie upały nie odpuszczają. W taką pogodę ukojenie przynoszą zimne napoje i oczywiście lody. Warto spróbować przyrządzić je samodzielnie. Takiego smaku z pewnością nie oferuje żadna lodziarnia! Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli.

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 ml mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 1 duża łyżka jogurtu greckiego Mlekpol
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 4 dojrzałe kiwi
  • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Kiwi obrać i rozgnieść widelcem.



Krok 2

W misce wymieszać mleko, jogurt grecki, wiórki kokosowe i cukier puder.



Krok 3

Przygotować 6 foremek do lodów. Nakładać naprzemiennie łyżką mus kiwi i masę kokosową, aż do wykończenia składników.



Krok 4

Wbić patyczki i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.