Lody mango

Szybkie i proste w wykonaniu domowe lody to podstawa letnich deserów. Jeśli lubisz mango, koniecznie wypróbuj.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 400 g Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 400 g mleczka skondensowanego słodzonego
  • − duże, dojrzałe mango (ok. 600 g)

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę Łaciatą i mleczko skondensowane wlewamy do miski i ubijamy na gęstą, śmietankową masę.



Krok 2

Mango myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Miąższ miksujemy do uzyskania musu. Mus z mango dokładamy do masy śmietankowej.



Krok 3

Całość ubijamy przez kolejne 30 sekund, do uzyskania jednolitej masy.



Krok 4

Gotową masę przekładamy do pojemnika, umieszczamy w zamrażalniku do schłodzenia na kilka godzin.



Wskazówki

Lody możemy podać udekorowane listkami młodej mięty.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.