Makaron z serem

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g makaronu
  • 30 dag twarogu białego
  • Masło Łaciate
  • Bułka tarta
  • Cynamon
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, przelać zimną wodą i odsączyć na sitku.



Krok 2

Twaróg włożyć na parę minut do zamrażalnika, by się ściągnął i zetrzeć na tarce.



Krok 3

Na patelni rozgrzać masło, wsypać bulkę tartą i razem podpiec lekko.



Krok 4

Makaron wyłożyć na talerze, polać masełkiem z bułką, posypać twarogiem startym, posypać cynamonem i cukrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.