Naleśniki z owocową polewą

Spróbuj rozpływających się w ustach naleśników z fantastycznym smakiem sezonowych owoców. Proste w przygotowaniu i szybkie naleśniki, które zasmakują całej rodzinie.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 jajka
  • - 250 g mąki
  • - 500 ml mleka Łaciate
  • - szczypta soli
  • - olej
  • - truskawki, maliny, borówki, jeżyny (na sos owocowy)
  • - cukier

Przygotowanie

Krok 1

Jajka, mleko, szczyptę soli oraz mąkę wymieszaj mikserem. Odstaw na 15 min.



Krok 2

Następnie dodaj odrobinę wody (2-3 łyżki) i wymieszaj.



Krok 3

Usmaż naleśniki na małej ilości oleju.



Krok 4 

Owoce przebierz i umyj. Część jeżyn odłóż na bok. Pozostałe owoce krótko zmiksuj z cukrem.



Krok 5

Naleśniki podaj z owocowym sosem i jeżynami. Według uznania możesz udekorować naleśniki miętą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.