Marchewki glazurowane to pomysł na zdrową przekąskę imprezową dla tych, którzy dbają o linię. Są pyszne i słodkie. Podajemy je z sosem, albo same, gdyż smakują rewelacyjnie także bez dodatków.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Piekarnik nastawiamy na 190 stopni C. Marchewki myjemy, odcinamy natkę zostawiając końcówkę. Osuszamy i układamy na blaszce do pieczenia.
Masło i miód rozpuszczamy w garnku. Dodajemy sól i pieprz oraz chili. Marchewki smarujemy z obu stroną powstałą glazurą.
Marchewki wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Możemy w międzyczasie posmarować raz jeszcze marchewki glazurą.
Przygotowujemy sos. Mieszamy sos sojowy z miodem i posiekanym czosnkiem. Podajemy z upieczonymi marchewkami.
Dodaj komentarz