Mielone z czosnkiem niedźwiedzim

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 mały por
  • 6-7 liści niedźwiedziego czosnku
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wsypać pokrojony por, podsmażyć, ostudzić.



Krok 2

Liście niedźwiedziego czosnku umyć, osuszyć i drobno posiekać.



Krok 3

Mięso umyć, osuszyć, przemielić w maszynce, dodać jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, por, posiekany niedźwiedzi czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.



Krok 4

Z przygotowanego mięsa uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.