Kurczak z imbirem i czosnkiem

To dość proste i mało pracochłonne danie, polecane dla lubiących smaki imbirowo-czosnkowe. Idealnie sprawdzi się dla osób zapracowanych i zajętych.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 pierś z kurczaka
  • - 2 cm imbiru
  • - 5 ząbków czosnku
  • - 1 jajko
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżki oleju
  • - ½ szklanki bułki tartej
  • - ½ szklanki mąki

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy pierś z kurczaka, kroimy wzdłuż, lekko rozbijamy i solimy. Czosnek i imbir po obraniu kroimy jak najdrobniej i nacieramy nimi mięso. Na chwilę odstawiamy.



Krok 2

Następnie roztrzepujemy jajko, maczamy mięso w mące, jajku, a następnie w bułce.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na rumiano. Podajemy np. z ziemniakami i ulubionymi warzywami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.